Monic Hendrickx, Sallie Harmsen en Benja Bruijning in vampierenserie HEIRS OF THE NIGHT

De Nederlandse acteurs Monic Hendrickx (Penoza), Sallie Harmsen (Lucia de B., Blade Runner 2049) en Benja Bruijning (De Matchmaker, Alles is Familie) gaan een rol spelen in de grootschalige vampierenserie HEIRS OF THE NIGHT. De serie is een van de grootste Nederlandse dramaseries ooit. De voertaal is Engels en er spelen acteurs mee uit acht verschillende landen die bekend zijn van onder andere de internationale series Marco Polo, Black Mirror, Doctor Who, The Borgias, Deutschland 83 en speelfilms als The Talented Mr. Ripley en The Reader. Diederik van Rooijen (Penoza, Daglicht, Taped) is de regisseur, de hoofdproducent van de serie is Lemming Film (Fenix, De Matchmaker) en de Nederlandse omroep verbonden aan het project is AVROTROS.

De Engelstalige vampierenserie (10+) speelt zich af in Europa aan het eind van de 19e eeuw en gaat over de kinderen van de laatst overgebleven Europese vampierenclans die een pact sluiten om te overleven. De opnames van de serie zijn deze week van start gegaan en zullen plaatsvinden in Kroatie, Letland en Noorwegen. De meer dan 115 opnamedagen beslaan twee seizoenen van ieder 13 afleveringen die achter elkaar worden opgenomen. De opnames duren tot aan februari 2019.


Monic Hendrickx kreeg grote bekendheid door rollen in de serie Penoza en de films De Poolse bruid en Nynke. Ze speelde ook in films als Zus & Zo, De Storm, Kenau en Leef! en tv-series Stellenbosch, Kroongetuige en In Therapie. Hendrickx won vier Gouden Kalveren, o.a. voor haar hoofdrol in Penoza, en diverse buitenlandse onderscheidingen.


Sallie Harmsen maakte vorig jaar haar internationale debuut in Blade Runner 2049. Eerder was ze te zien in films als De Heineken Ontvoering, Kenau, Lucia de B. en de dramaseries Voetbalmaffia en De Jacht. Sallie is verbonden aan Het Nationale Theater waar ze hoofdrollen speelde in o.a. Jeanne D'Arc, Midzomernachtdroom, Polleke en Othello.

Benja Bruijning breekt door bij het grote publiek met zijn rol in de bioscoophit Alles is Familie en speelde in vele films en tv-series, waaronder De Helleveeg, De Bende van Oss, Bellicher: de Macht van Meneer Miller, Pak van Mijn Hart, Zwarte Tulp, Vechtershart en De Matchmaker. Ook is hij regelmatig in het theater te zien met voorstellingen als Blasted, Rain Man, Veel Gedoe Om Niks, Een Sneeuw, Lulu en Niet Zo Bedoeld. 


HEIRS OF THE NIGHT speelt zich af in het jaar 1897 en vertelt het verhaal van de kinderen van de vijf overgebleven vampierenclans uit Europa die trainen om te overleven. In hun midden is Alisa (14) die de kracht bezit om te kiezen tussen het eeuwige leven als vampier of te leven als mens en alle vampieren te redden van hun ondergang. 


De regie van HEIRS OF THE NIGHT is in handen van Diederik van Rooijen, die eerder o.a. de hitserie Penoza en de speelfilms Daglicht en Taped regisseerde. De serie is geschreven door de Zweedse scenarioschrijfster Maria Von Heland en Diederik van Rooijen en de scripts zijn gebaseerd op de Duitse boekenreeks ‘Die Erben der Nacht’ van Ulrike Schweikert.
Lemming Film (NL) is de hoofdproducent, die eerder producties maakte als Fenix, Zenith, Hollands Hoop, Alleen Op de Wereld, De Matchmaker, Dikkertje Dap, Full Contact, The Lobster, Bloed Zweet en Tranen. Coproducenten en partners zijn Hamster Film (DE), Maze Pictures (DE), Maipo Film (NO) de AVRO/TROS (NL), NDR (DE) , NRK (NO) en ZDF Enterprises. De serie wordt ondersteund door FFA Script Funding, MEDIA Creative Europe, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein (FFHSH), Norwegian Filminstitute (NFI) en de Netherlands Production Incentive.

All news