World Premiere Heirs of the Night

Op 13 oktober 2019 beleeft de internationale vampierenserie HEIRS OF THE NIGHT zijn wereldpremière op MIPJunior. De eerste Europese high-end familieserie (10 plus) van Lemming Film is ontwikkeld door Maria von Heland en ontwikkeld, geschreven en geregisseerd door Diederik van Rooijen (Penoza) in samenwerking met drie Europese omroepen: NDR (Duitsland), NRK (Noorwegen) en AVROTROS in Nederland. ZDF Enterprises verzorgt de internationale distributie.

MIPJunior is werelds toonaangevende evenement voor de familie entertainmentindustrie en vindt plaats op 12 en 13 oktober 2019 in Cannes. “We zijn enorm trots dat onze serie HEIRS OF THE NIGHT zijn wereldpremière beleeft tijdens het MIPjunior evenement in Cannes deze herfst. Na jarenlang gewerkt te hebben aan deze productie is het een prachtig platform met zeer groot bereik om deze gedurfde, fast-paced en avontuurlijke serie te delen met het internationale publiek. We hopen natuurlijk dat de serie, los van de drie landen waar de serie al wordt uitgezonden, nog een veel groter publiek wereldwijd gaat bereiken.", Fleur Winters, co-CEO en producent, Lemming Film. De wereldpremière vindt plaats in JW Marriott Hotel voor 600 genodigden op zondag 13 oktober.

HEIRS OF THE NIGHT speelt zich af in 1889 en vertelt het verhaal over de vijf overgebleven vampierenclans in Europa, die trainen om te overleven. In hun midden is de veertienjarige Alisa, die de macht heeft om te kiezen tussen het eeuwige leven als een vampier of alle vampiers te laten leven als mensen.

Regisseur Diederik van Rooijen: "Mijn liefde voor het genre, de grootsheid van de serie en de internationale ambitie met daarbij een fantastische cast, maakt dit tot een project waar ik echt ontzettend trots op ben. Dat HEIRS OF THE NIGHT dan uiteindelijk zo’n mooi podium krijgt op MIPJunior, is voor mij een enorme eer!"

"Ik ben overtuigd dat jongeren over de hele wereld net zo verliefd worden op onze Vampire-kids als wij. HEIRS OF THE NIGHT combineert coming of age, mysterie en avontuur op een verslavende manier. We zijn verheugd partner te zijn van deze innovatieve en creatieve serie met zeer hoge productiewaarde.", Arne Lohmann, Vice President ZDFE.junior, ZDF Enterprises.

Mylene Verdurmen, hoofd drama AVROTROS: "Wij vinden het een eer dat wij samen met al deze partijen, nationaal en internationaal, deze prachtige serie kunnen realiseren. Dit is voor ons, na eerdere internationale samenwerkingen, wederom een titel waar wij enorm trots op zijn.”

De twee seizoenen van ieder 13x25 minuten zijn gebaseerd op de Duitse boekenreeks 'Die Erben der Nacht' en geproduceerd door Lemming Film in coproductie met MAIPO Film Norway, Maze Pictures Germany en Lemming Film Germany. HEIRS OF THE NIGHT met o.a. Monic Hendrickx (Penoza), Sallie Harmsen (Lucia de B., Blade Runner 2049), Anna Drijver (Undercover) en Benja Bruijning (De Matchmaker, Alles is Familie) is in het voorjaar van 2020 bij de NPO te zien.

All news